Overskrift - Akvariefisk

[Almindelig neonfisk] [Solskinsplaty] [Black Molly] [Sugemalle]
[Rød slørhale] [Scalare] [Zebrafisk] [Glødelystetra]

Vandplanter

 

Scalare/Skalare - (Pterophyllum scalare)

scalare

Familie: Cichlidae
Levested: De to vilde arter af scalarer stammer fra Sydamerika, men de mange forskellige farvevarianter, der findes, er fremavlet.
Kendetegn: Scalarer er fredelige fisk, der ser anderledes ud end de andre fisk i cichlide-familien, da kroppen er flad og finnerne har meget lange spidser, så scalaren virker meget høj. Scalarer er populære pga. deres elegante udseende og mange forskellige farvevarianter.
  Deres intensive yngelpleje gør dem til gode fisk i akvariet. Begge forældre vogter og vifter vand over æggene, som gydes på blade og stængler. Ynglen vokser hurtigt og er lette at opfodre.
Kønsforskel: Det er umuligt at se forskel på de to køn.
Størrelse: Ca. 11 cm.
Forhold: Alle zoner i akvariet. Nogle fisk bl.a. scalarer bryder sig ikke om, at lyset pludselig tændes og slukkes over akvariet. De kan gå i panik og skade sig selv. Dette kan dog undgås ved at have et svagt orienteringslys brændende om natten.
  Scalarer skal også have skiftet vand, men skift ikke mere end 10-20% pr. måned eller hver 14. dag. Er der en kraftig plantevækst i akvariet, skal vandet ikke skiftes så hyppigt.
Vandtemperatur: 24-28 grader.
Foder: Altædende.