Overskrift - Akvariefisk

[Almindelig neonfisk] [Solskinsplaty] [Black Molly] [Sugemalle]
[Rød slørhale] [Scalare] [Zebrafisk] [Glødelystetra]

Vandplanter

 

Almindelig neonfisk - (Paracheirodon innesi)

Almindelig neonfisk

Familie: Characidae - Karpelaks, Tetra.
Andre navne: Neon Tetra. Hyphessobrycon innesi (tidligere).
Levested: Sydamerika. Findes i det øvre Amazonas-område på grænsen mellem Brasilien og Peru. De fleste akvariefisk er dog opdrættet kommercielt.
Kendetegn: En lysende neonblå stribe løber fra øjet til næsten ved til fedtfinnen. Den forreste del af bugen er sølvfarvet. Det rødtlysende kropsparti begynder fra bugfinnen og slutter ved haleroden. Finnerne er normalt gennemsigtige.
Forveksling: Den røde neonfisk ligner den almindelige neonfisk meget. Den røde neonfisks røde stribe løber fra hovedet og fortsætter ud i halefinnen - den almindelige neonfisks røde stribe løber kun fra bugfinnen til haleroden.
Kønsforskel: Hunnen er lidt større og har en mere buttet krop. Hannen er slankere med en næsten lige buglinie - hunnens er mere rund.
Størrelse: Hunnen er størst - op til ca. 4 cm. Hannen er lidt mindre.
Forhold: Neonfisk er livlige, fredelige stimefisk, der bør holdes i stimer på minimum 6-10 fisk - gerne flere. En hårdfør fisk der dog er vanskelig at formere.. Ideel til selskabsakvarier sammen ned andre små tetraarter. Neonfisk kommer bedst til sin rette i et akvarium med mørkt bundlag. Trærødder og god plantevækst (alm. beplantning, bundbeplantning og flydeplanter) er med til at frembringe de rette skyggevirkninger, så neonfiskenes smukke farver rigtig kommer til deres rette. Fisken er bundsøgende. Kræver blødt, krystalklart vand til opdræt.
Vandtemperatur: 20-23° C. Bøgerne skriver : "Trives bedst ved stuetemperatur - 18-21° C", "Opdrættes ved 21-22° C" og "20-23° C".
Foder: Altædende.